• Subcribe to Our RSS Feed

четвъртък, 9 февруари 2023 г.

Защо е важно да потърсите добър майстор на покриви?

Защо е важно да потърсите добър майстор на покриви?

Покривът е един от най-важните елементи на всяка сграда. От неговото състояние зависи дали вашият дом ще бъде безопасно и приятно за живеене място. Рано или късно по покривите се появяват проблеми – течове, разместени керемиди, гниене по носещата конструкция, топлинни загуби в цялата сграда и т.н. Стигне ли се до ремонт, е важно да намерите не някой случаен, а наистина добър майстор на покриви.

Как и къде да го намерите?

Обикновено информацията за добрите строителни бригади се предава от уста на уста. Със сигурност познавате хора, които наскоро са ремонтирали покрива на дома си. Може да попитате дори напълно непознати хора, чиято къща забелязвате, че е с наскоро ремонтиран покрив. Попитайте дали са доволни от изпълнителя, какво е съотношението качество на работа/цена.

Другият и най-сигурен начин за намирането на добър изпълнител на покривни ремонти е интернет търсачката. Ще получите многобройни резултати, водещи към сайтовете на специализирани компании, извършващи покривни ремонти. Тук е важно да стесните търсенето спрямо региона, в който се намирате.

Няма как от сайта на една фирма да се информирате адекватно за качеството на извършваните от нея ремонти. Бонус е наличието на страница с реализирани проекти. Тя ще ви даде поне визуална представа как изглеждат завършените покриви на въпросния майстор и неговата бригада.

Интернет е също и мястото, където ще намерите не само контактите на множество фирми, но и отзиви за тяхната работа. Трябва да знаете, че недоволните потребители рядко премълчават своето разочарования. Форуми, социални мрежи – все някъде ще откриете негативни отзиви, които може би ще ви предпазят от наемането на некоректен майстор на покриви и ще ви спестят солидна сума пари.

Какви са плюсовете на добрия майстор/строителна бригада?

Ползите от намирането на добър майстор на покриви са безспорни. Добрият специалист и неговата бригада работят експедитивно, но качествено. Ако потърсите мнения на ползватели на такава услуга, ще се изненадате от случаите на забавяне на ремонта поради нехайство. В дъждовните сезони непокритият покрив води със себе си куп допълнителни разходи.

Добрите строителни фирми имат дълъг списък с услуги – от цялостно изграждане на покривни конструкции в големи мащаби до обшиване на комини и капандури. Инсталирането на улучна система е задължително да присъства в портфолиото на всяка уважаваща себе си строителна бригада. Нерентабилно е да търсите друг изпълнител за обшивката на комините и монтажа на улуците.

Ако трябва да обобщим, добрите майстори на покриви се отличават със следните качества :

  • Способност да поемат големи по обем обекти. Както частните, така и големите възложители искат да са сигурни, че фирмата има капацитет да се справи с една мащабна операция в максимално кратки срокове;
  • Спазване на договорените срокове. Добрият майстор на покриви има капацитета да прецени колко време ще отнеме ремонтът на всяко едно съоръжение. Определяйки срока, той се старае да го спази;
  • Способност да се изпълнят както дребни операции, така и дейности с висока сложност с еднакво високо качество;
  • Възможност да предостави материалите, нужни за изпълнение на ремонта.

Както големите строителни компании, така и малките бригади имат потенциала да удовлетворят и най-високите очаквания на своите клиенти. За жалост, не всички успяват да реализират този потенциал – най-често поради небрежно отношение към работата. Не правете компромис с качеството на ремонта на покрива. Това е твърде скъпа операция, за да я правите на всеки 5 или 10 години.