• Subcribe to Our RSS Feed

четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Метални керемиди - сигурният избор

метални керемиди
Неотдавна  изборът на метални керемиди се възприемаше скъп и неприятно изглеждащ вариант, който не носи със себе нищо специално. С развитието на модерния архитектурен облик на сградостроителството и напредъкът на технологиите, се наблюдава огромно повишение в интереса към този надежден и сигурен вариант отговарящ на всички изисквания за функционален покрив.

Най-отличителния белег който всички метални керемиди притежават е тяхната несравнима издръжливост, която не е характерна за нито един друг тип покрив. Материалите от които са направени са алуминий, мед и поцинкована стомана. Най-разпространен е последния, поради своята приемлива цена, която по никакъв начин не го лишава от множество предимства, като издръжливост от порядъка на 30 години. Алуминиевите метални керемиди са леки и лесни за манипулиране и монтаж, като те може да се поставят дори върху стара покривна настилка, като така се спестяват средства и време нужни за премахването и. Медта определено е най-скъпият и неразпространен вариант от трите, но тя носи със себе несравнима устойчивост и дълъг ползвателен период, който достига до 100 години, често повече от самият период на живеене в сградата.

Добре направените метални керемиди носят със себе си добре издържан естетически вид, чиято форма и цвят могат изцяло да бъдат съобразени с вашите представи и виждания относно това как искате да изглежда вашият дом, без това по никакъв начин да намали качествата на метала. Всички метални керемиди притежават природосъобразност и енергийна ефективност, които не се срещат в никой друг материал. Възможностите на добрия метален покрив стигат до там, че той умело се справя с всички климатични условия, като е еднакво полезен и при високи и при ниски температури. През лятото ще отразява слънчевите лъчи и няма да позволи покачване на температурата в сградата, а през зимата изолационните му качества ще контролират проникването на студ. И в двата случая качествените метални керемиди ще спестят средства нужни за поддържането на нужната температура в сградата и ще обосноват вложените в тях средства в най-кратък период.

Натрупаните успехи на класа метални керемиди, и тяхната безупречна репутация ги правят най-добрия и надежден избор, при конструкцията или ремонта на покриви. Техните свойства предвидливо застава на страната на всеки напредничаво мислещ притежател на сграда.