• Subcribe to Our RSS Feed

понеделник, 16 юни 2014 г.

Окачени тавани

Окачените тавани имат много предимства.  С тях  могат да се прикрият различни дефекти на тавана, да се скрият кабелите на електрическата инсталация или да се скъси височината на прекалено високо помещение.

Освен корекции с тях може значително да се подобри интериорът в едно жилище, тъй като окачените тавани имат много добра цялостна визия. Моделите на плоскостите за окачени тавани са едно многообразие от форми, цветове и релефи. С тях може съвсем сполучливо да се допълни обзавеждането на всяко помещение, независимо в какъв стил е издържано.

Те могат да се ползват, както в жилища, като могат да се поставят във всяко едно помещение, включително банята, така и в обществени сгради, като, заведения за обществено хранене, барове и хотели, където обикновено се поставят най-ексцентричните модели. Материалите, от които се изработват са различни, като вид и имат своето предназначение  в сухи и в мокри помещения.

Окачените тавани могат да бъдат от гипсокартон, като освен топлоизолция на помещението, плоскостите могат да се декорират така че да придадат и красив вид на всяка стая.
Друг вид са растерните тавани, които се поставят предимно в сухи помещения, като офиси, магазини, хотели и др.

PVC таваните са тези с предназначение за мокри помещения, като бани, мандри, цехове и обществени басейни.

Металните ламелни тавани се поставят основно в подлези, бензиностанции и обществени бани, като основното им предимство е, че са от  незапалим материал.

Всички видове плоскости имат своите предимства и недостатъци за определени помещения, затова е задължителна консултацията със специалист, който да ви насочи към подходящия за вашето помещение тип окачен таван.