• Subcribe to Our RSS Feed

вторник, 30 ноември 2021 г.

Ключови етапи при изработване на мебели по поръчка

изработване на мебели по поръчкаОперацията по изработване на мебели по поръчка днес не е толкова скъпа и подобно решение е напълно оправдано. Мебелите, произведени по индивидуален проект са практични, качествени, функционални и преди всичко уникални. Уникални, благодарение на многобройните възможности за тяхното изпълнение.

При производството на поръчково обзавеждане е възможно да се изработят конструкции с различна степен на сложност, въз основа на площта на помещението и предварително създадения интериорен дизайн. Водещи са желанията на клиента, които би трябвало да бъдат съизмерими с финансовите разходи.

Една добра фирма, оперираща в сектор мебелопроизводство, е напълно подготвена да изработи множество вариации на корпусна мебел с уникален дизайн, за кратко време и на ниски цени. Креативността е отличителен белег на добрите производители, и ако погледнете превъзходните мебелни творби Casa Baleno, ще се уверите, че това е така.

Когато говорим за възможности, купувачите най-често се интересуват от сроковете за изработване на мебелите. Тук не може да се даде категоричен отговор, защото срокът за изпълнение на индивидуална поръчка зависи от редица фактори, включително: размерите на желания продукт и неговите елементи, сложността на цялата мебелна конструкция и на всеки компонент поотделно. Определящи са също желанията и предпочитания на клиента, характеристиките на монтажа, интериорния дизайн и много други.

Етапи при изработката на поръчково обзавеждане – измерване и изготвяне на проект

На първия етап, от който зависи както началото на производството на мебелите, така и завършването на проекта, се извършва измерване. Това се прави от служителите на фирмата производител - задължително. Точността и прецизността на измерванията са ключът към висококачествения резултат и красотата на готовия продукт.

Измерването за кухненски шкаф или вградено обзавеждане се прави съобразно желанията и предпочитанията на клиента. Специалистът, който е ангажиран с измерването, може да консултира, да даде съвет за оптималното разположение на мебелите в интериора, да отговори на всякакви въпроси, а също така да предложи подходящи варианти за цена и качество. Имайте предвид, че посещението и измерванията са безплатни.

Изработка на елементите на мебелната конструкция

На вторият етап, след като е изготвен проект, започва самият процес на производство на отделните части на мебелната конструкция. В някои случаи се извършва и частично сглобяване. Фирмите с добра репутация имат модерно оборудване, което им позволява да ускорят производствените процеси. Качеството на материалите е от значение за здравината, визията и функционалността на готовите мебели.

Производственият процес включва няколко важни точки:

· Изработка на заготовки от необходимите материали (т.нар. рязкрой);

· Създаване на технологични и монтажни отвори;

· Облицовка на мебелните компоненти и свързването им един с друг.

Цялата работа се извършва от специалисти с богат опит и високо ниво на компетентност в областта на мебелното производство. Тук опитът и майсторските умения са в синхрон с модерната професионална техника. И двата фактора са изключително важни за създаването на добър мебелен продукт.

Доставка, сглобяване и монтаж

Последният етап при изработване на мебели по поръчка включва доставка и сглобяване на готовата корпусна мебел. В случай на необходимост се извършва и монтаж, например, когато е нужно мебелите да се монтират на стена или да се изгради модулна система за вграждане на домакински уреди.

Задължително е сглобяването и монтажът да се направят професионално, за да се гарантира пълната функционалност на обзавеждането. Един непрофесионалист не би могъл да се справи с монтирането на сложен мебелен обков, какъвто са пантите за плавно затваряне на вратите. При финализиране на задачата, производителят предоставя гаранция за изработените мебели.

Научете повече: https://casabaleno.com/