• Subcribe to Our RSS Feed

вторник, 8 юни 2021 г.

Интересни идеи за интериорен дизайн на баня за 2021 година


Малката баня често е проблем за собствениците. Най-новата тенденция е да направим банята възможно най-функционална. Интериорът трябва да бъде проектиран така, че собственикът да може да се възползва максимално от пространството.

Интериорен дизайн на малка баня през 2021 г

Във всяка малка стая трябва да увеличите пространството поне визуално. Това се прави най-добре с много осветление и огледала. За да увеличите максимално функционалността на всеки ъгъл на банята си, по-добре е да използвате повече рафтове и окачени чекмеджета, които спестяват място.

С помощта на плочки можете да увеличите пространството в банята. За това са подходящи големи плочки от светли цветове. Трябва да се избягват тежки декорации и осветителни тела по стените. Що се отнася до голяма баня, висококачествените керамични плочки ще бъдат най-скъпата част от ремонта, но в малка такава можете да си позволите относително скъпи плочки, защото площта е по-малка. Отвореното пространство е от съществено значение за малката баня. И ще бъде много по-лесно да се почисти, ако всичко наоколо не е принудено от различни неща.

Интериор на баня с ъглова вана

Ъглова вана ще се побере добре в интериора на банята през 2021 година. Изглежда по-красиво от обикновено, а съвременните технологии ви позволяват да създавате вани с най-странните форми.

Това решение има предимства:
  • Уникалният дизайн е създаден от комбинацията от плавни линии и твърди ръбове, което „неутрализира“ масивността на конструкцията.
  • Ъгловата баня спестява място, тъй като не изисква цялото пространство на една от стените. Ще има място, например, за мивка или тоалетна.
  • Ъгловата вана е по-голяма от стандартната, така че се счита за по-удобна, защото може да се позиционира по различни начини, като в джакузи.
  • Решението с ъглова вана изглежда естетично и модерно, макар и само защото в ъгъла, където се намира, можете да поставите цветен панел от керамични плочки, който ще допълни дизайна.
  • Ъгловата вана е подходяща за класически, минималистични, тавански и модерни стилове. Те са популярни и приложими навсякъде - както в малки пространства, така и в по-големи.