• Subcribe to Our RSS Feed

понеделник, 14 октомври 2019 г.

Всичко, което трябва да знаете за керамичните плочки


керамични плочки

Керамичните плочки са едни от най-популярните материали за кухни, бани и декорация. Но какво всъщност знаете за тях?

Керамичната плочка е направена от пясък, естествени продукти и глини. След това е оформена в калъп и изпечена в пещ. Керамичните плочки могат да се покрият с глазура или да останат матирани. По-голямата част от потребителите предпочитат тези с гладка, огледална повърхност за домовете си, докато матираните плочки се използват в обществени сгради, за да предотвратят подхлъзване.

Предимства на керамичната плочка

1. Дълготрайност – когато избирате подовата си настилка, трябва да решите за какъв период искате да остане такава. Дали е нещо временно, или нещо, което да издържи години наред. Керамичните плочки имат дълъг живот в сравнение с други покривни материали. С подходящото лепило за плочки, те могат да издържат и на влага, студ, земетресения. Керамиката е най-предпочитаният продукт за баните. Все пак, тоалетната, умивалника – всички те са направени от керамика.

2. Устойчивост – керамичните плочки са най-често използвани в обществените сгради. Те могат да издържат на голям натиск и, ако се добави специална релефна глазура, не се хлъзгат. А с добра силиконова изолация, те имат отлична хидроизолация. Керамичните плочки са подходящи за молове, магазини, обществени тоалетни и други.

3. Перманентен цвят – можете да изложите керамичните плочки на ярка светлина; да ги обработвате със силни препарати и всякакви химикали, дори да ги поставите на открито – те няма да изгубят цвета си; няма да започнат да избледняват. С добра поддръжка и грижа, керамичните плочки винаги ще изглеждат като нови.

4. Хигиенични – ако имате високи санитарни стандарти в дома си, керамичните плочки са решението, което търсите. Те са подходящи за болници, лаборатории, старчески домове и изобщо места, които имат нужда от постоянна чистота. В сравнение с други подови настилки, керамичните повърхности се чистят лесно, без да имат нужда от специфични препарати.

Други приложения

1. Декорация – могат да се използват за големи и малки помещения. Различната повърхност и елементи на стената разчупват атмосферата в дома Ви.

2. Мозайка – подходяща е за всички помещения. Можете да я ползвате в дневната, в кухнята около мивката или котлона, в банята, около душа или ваната. За мозайката винаги има място и винаги е на мода.

3. Нехлъзгащи плочки – те са смес от гланцирани и матирани плочки. Използват се, за да очертаят краищата на плочките или преходът от една повърхност към друга. Подходящи са за хора с влошено зрение.

4. Против замръзване – ако се страхувате от заледявания, керамичните плочки са подходящи за тераси и балкони, тъй като не позволяват на снега да се слегне.