• Subcribe to Our RSS Feed

петък, 27 ноември 2015 г.

Можем ли сами да постигнем успешно унищожаване на хлебарки?

унищожаване на хлебарки
Успешното унищожаване на хлебарки съвсем не е лесна задача, но не е и невъзможна мисия, както повечето хора, сблъсквали се с проблема вероятно си мислят. Разбира се, хлебарките са един много труден за унищжаване противник – съвсем различен от всички останали насекоми. Всеки, който се е борил с нашествие на мравки, бълхи, дървеници или мухи знае, че те са лесни за побеждаване. Не така стои въпросът с хлебарките, обаче.

Защо хлебарката е толкова труден противник?
Вероятно се питате, с какво едно толкова дребно и на пръв поглед крехко създание превъзхожда всички останали насекоми, та победата над него е толкова трудно постижима? Е, разлика има и тя се състои основно във факта, че именно този клас инсекти са изключително приспособими към всякакви условия за живот.

Дългогодишните изследвания върху хлебарките показват, че този клас инсекти вероятно ще бъде единственият биологичен вид, който ще оцелее дори след ядрен взрив. За хлебарката дори най-високите нива на радиация не са особена заплаха – как можем да очакваме, че ще я победим с конвенционални препарати в такъв случай?

Има ли универсална рецепта за лесно и окончателно унищожение на хлебарките?


Ако можем наистина да говорим за универсална рецепта, то тя би гласяла: Наемете професионална фирма, занимаваща се с дезинсекция. Това, разбира се, само по себе си не ви дава 100 процентови гаранции, тъй като не всяка подобна фирма има нужния опит и познания да се справи с този упорит нашественик, но въпреки това е по-серизна предпоставка за успех, отколкото ако решите да се борите сами с този неравностоен противник.

Истината е, че универсална рецепта за успешно унищожаване на хлебарки няма, защото войната с този устойчив биологичен вид изисква да се вземат предвид няколко съществени фактора. На първо място трябва да разберете как и от къде са се появили тези неприятни гадини, за да можете да запушите пробойните, преди да пристъпите към решителни действия.

Хлебарките са проблем основно на големите жилищни сгради. Макар, че понякога се настаняват и в обособени постройки, като къщи, търговски обекти, складове или хамбари, те са обитатели предимно на апартаментите. Достъпът на хлебарките до жилищните блокове е максимално улеснен от връзката на блоковете с централната градска канализация. Факт е, че хлебарките проникват в дома ви именно от канализационната мрежа, а това означава, че проблемът е глобален – следователно не бива да подхождате към него с действия на локално ниво.

Как постигат успех професионалните ДДД фирми?


Това, което дава предимство на професионалните унищожители на хлебарки е не само достъпът до по-качествени и ефективни препарати, но и възможността да третират там, където вие не можете. За разлика от вас, професионалистите могат да обработят с подходящите химикали дори канализацията и по този начин да блокират източника на проблема, след което да пристъпят към обработка на вътрешните помещения в сградата – по този начин успехът е гарантиран почти на 100%.

Изборът на добра фирма за дезинсекция е от огромно значение за успеха на начинанието, затова подберете изключително внимателно тази, на която ще поверите своите пари, надежди и дори здравето си. Уверете се, че препаратите, с които ще бъде опръскано жилището ви са не само ефективни, но и безопасни за вас, за вашите деца и дори за домашните ви любимци, защото ще се наложи да съжителствате с различни химични субстанции в продължение на седмици, а понякога дори и на месеци.

Професионалистите не могат да постигнат особен успех ако вие не им съдействате, затова слушайте много внимателни всичко, което ви казват и изпълнявайте стриктно техните препоръки. Най-голямата грешка, която се допуска от болшинството хора е преждевременното измиване на препарата, с който фирмата е опръскала помещенията. Не правете това, ако наистина искате да се избавите завинаги от този неприятен вредител. Повечето съвременни химикали срещу хлебарки нямат цвят и миризма и са напълно безопасни за вашето здраве.

Колкото по-дълго е активен препаратът във вашето жилище, толкова повече нарастват шансовете за успешно инищожаване на хлебарки, тъй като те пренасят отровата в своите скривалища и постепенно заразяват цялата популация. Това не може да стане за ден, особено при численост от десетки милиони екземпляри, затова – въоръжете се с търпение и изпълнявайте стриктно указанията. Борбата е трудна, но победата е напълно възможна.