• Subcribe to Our RSS Feed

петък, 27 септември 2013 г.

Монтаж на гипсокартон и сухо строителство

Монтаж на гипсокартон
Гипсокартонът е панел, изработен от гипсова мазилка натиснат между два дебели листа хартия. Той се използва за направата на вътрешни стени и тавани. Сухото строителството стана разпространено като по-бърза алтернатива на традиционната замазка.

Гипсокартонът е пасивна точка когато се използва като компонент в противопожарните защити. В естественото си състояние, гипсът съдържа кристализирана вода. Когато е изложена на топлина или огън, тази вода забавя преноса на топлина. При пожар в една стая изолирана с гипсокартон, огънят и топлината трудно ще се пренесат в съседната стая.

Преди време гипскартонът най-често се е слагал със специални пирони, но сега се разчита основно на винтове. Те се завиват много по-бързо и лесно, като рискът от увреждане на предната част на плоскостта е сведен до минимум.

Най-добрият инструмент за поставяне гипсокартон е винтоверт или бормашина, която може да се регулира за завиване на винтове на перфектна дълбочина.

Ако ще покривате стените и тавана, започнете с тавана. Самият монтаж е доста изморителен процес, затова често си взимайте почивка, защото рискувате скъпо струващи грешки.

Монтаж на гипсокартон може да бъде направен от всеки, но винаги е по-добре да използвате услугите на специалисти.