• Subcribe to Our RSS Feed

петък, 27 септември 2013 г.

Ремонтите

Ремонтът  включва диагностика и разрешаване на проблеми в дома, и е свързан с поддръжка на жилището, за да се избегнат такива проблеми. Много видове вътрешни ремонти са проекти от типа "направи си сам" , докато други може да са толкова сложни, времеемки или рисковани, за да прибегнете до помощта на квалифициран изпълнител / строител, или други специалисти.

Ремонт не е непременно същото като подобрениe в дома, въпреки че много подобрения могат да са резултат от ремонти или поддръжка. Често разходите за по-големи ремонти ще оправдаят инвестициите за подобрение в дългосрочен план. Също така е полезно да се прецени предварително колко време и пари сте готови да инвестирате преди да вземе решение за ремонт.

Периодична поддръжка също попада в обхвата на общият клас на домашните ремонти. Това са проверки, настройки, почистване или подмяна, които трябва да се извършват често за да се осигури коректното функциониране на всички системи в една къща, и да се избегнат аварии. Примерите включват ежегодното проверяване и настройка на алармени системи, парно отопление или охладителни системи, подмяна на компоненти за обработка на вода или въздух, прочистване на радиатори и резервоари за вода, размразяване на фризера,  почистване на дъждовни улуци, дренажи и др.