• Subcribe to Our RSS Feed

вторник, 24 септември 2013 г.

Крепежните елементи в дома ни.

Крепежни елементи - болтове
Всеки дом е изпълнен с крепежни елементи. Много от Вас не го осъзнават, но това е неоспорим факт. Независимо дали ги виждате или не, те са навсякъде около Вас.
Нека дадем примери. Например Вашата външна изолация, освен със замазка е закрепена с дюбели за изолация или с дюбели за стиропор, в зависимост от това по какъв начин е изолиран дома Ви.

Климатиците, също са закрепени чрез крепежни елементи. Външното тяло най-често се прикрепя с дюбел за тухла или бетон, в зависимост от това с какъв материал е изградено жилището Ви. В самия дюбел е завъртян съответни пирон, който да закрепи придържащите скоби за тялото на климатика.

В самия Ви дом, крепежните елементи също са на всяка крачка. Такива има в абсоработра, закрепен за стената, полилеите или лампите, които Ви осигуряват светлина, в шкафовете и така нататък и така нататък.

Определено крепежните елементи са нещо, без което един дом не може. В последно време се създадоха много лепила с достатъчно силни формули, които могат да Ви осигурят надеждно и стабилно закрепване на много леки конструкции. По такъв начин може да си залепите и съответно сглобите шкафовете, например.
Въпреки това, за по-тежките и отговорни конструкции, винаги ползвайте съответно създадените за това крепежни елементи. Без тях, съществуването на един дом е немислимо.