• Subcribe to Our RSS Feed

вторник, 7 юни 2016 г.

Поливни системи - цени и огромно разнообразие

поливни системи
Една огромна част от градинарите по света са ангажирани, в поливане на своите градини. Това тяхно начинание изконсумира значителна част от времето, което биха могли да „инвестират“ в куп други задължения. Ето защо, живеейки в модерен свят, ние получаваме в замяна иновативни технологии, наречени поливни системи. Цените са разнообразни, спрямо функцията и самото производство на даденото съоръжение.

Какво ни предоставят този тип поливни системи? Цените отговарят ли на нашите очаквания?


В съпоставка с ръчното напояване, което води до консумацията на значително по-големи количества вода, то този тип съоръжения ни предлагат далеч по-изгодни цени. Спестявайки от времето си, градинарят е способен да намаля, паралелно с това, бюджета, предoпределен за своите „зелени любимци“. Технологиите са автоматични по дизайн и тяхната мисия е да отменят човек от задълженията му.

Постоянното наблюдение, което се изисква при ръчното напояване, е вече мит. Човек е свободен в пъти повече, използвайки модерната техника. Освен това, не съществува вероятността да пропусне нужното снабдяване с вода на растителните си видове. Много често градинарите изпадат в паника и притеснение, относно моментите, в които пропускат да извършат своята дейност.

Грижите за растенията са строго специфични. Това, само по себе си, говори за множеството нерви и време, които трябва да бъдат отделени, особено за капризните видове цветя, зеленчуци и други такива. Много от тях, намиращи се в графата „декоративни“, се нуждаят от точно определено количество влага, което трябва да им бъде доставено по определен начин. В случай, че забравите за това, то съществува сериозна опасност от умъртвяване.

Привържениците на ръчното напояване са получатели на твърде много негативни последствия. Не рядко се случва това, когато градинарите вършат и друга работа в промеждутъците, докато подхранват своите любимци. Именно тогава, вниманието им бива отнето от странични фактори и съществува реалната възможност да унищожат своите растения. Дарявайки ги с по-голямо количество вода, те придобиват увехнал вид.

Листата им потъмняват и се образуват кръговидни кафяви петна върху тях. Освен това, по този начин се уврежда сериозно и самата почва. Тя губи своята благоприятност, необходима за множеството „зелени“. А погледнато и от друг ъгъл, по този начин, човек заплаща далеч повече средства за консумация, която, на практика, не се изисква.

По какъв начин действат този тип системи?

Съществуват твърде много и разнообразни видове технологии за поливане. Някой от тях са предназначени единствено за зеленчукови градини, други за тревни площи, като градинки, паркове, игрища и други подобни на тях. Всички те пренасят водни запаси през различни точки до отделните участъци на площта. Снабдени са със специализирани тръби, които биват свързани към воден източник.

Към повечето от тях, съществува възможността да бъдат добавени електронни таймери с матрици. Така всеки един стопанин има привилегията да си ги настройва, спрямо културите, които отглежда, без да се нарушава, какъвто и да било, баланс или равновесие. Предвид нуждите на градината, са изградени няколко вида технологии.

Едни от тях са изцяло на принципа на капковото напояване. Те предимно служат за снабдяване на воден ресурс на малките тревисти видове. Тези, които се нуждаят от свръх точност и примиреност, по отношение на количеството вода. Такива са всички декоративни растителни видове.

Пръскачките са онези модели, които предоставят течността, под формата на струи. Подходящи са за по-малки тревни площи. Те са значително по-евтини от останалите видове напоителни системи. Тяхното монтиране отнема далеч по-малко време, но за разлика от това, консумацията им е пъти по-мощна.

Удобство и комфорт за съвременния градинар са множеството колоритни напоителни системи. Цените им са вариращи, спрямо функциите, които предлагат на потребителя и разходът вода, необходим им за извършване на дейността. Благодарение на създадените модерни технологии, хората успяват да поддържат своите градини в блестящ вид. В резултат от това, те биват спохождани от добра реколта.