• Subcribe to Our RSS Feed

понеделник, 1 юни 2015 г.

Важността да направим ремонт на покрив

ремонт на покрив
Много хора смятат, че ремонт на покрив се прави дори и да няма видими проблеми. В случай, че покривът ви тече, то вероятно през годините не са полагани никакви грижи на конструкцията. Течащият покрив може да доведе до куп главоболия, като влага вкъщи, която води до наличието на плесен и гъбички.

Ако правите профилактични прегледи на покривната конструкция може да избегнете неприятните моменти. Разбира се, не ви препоръчваме да правите ремонти сами, защото съществува опасността да влошите проблема, вместо да го облекчите. На ваше разположение има голям брой специализирани фирми, които се грижат за покривните ремонти. 

Кога се налага ремонт на покриви

Покривът, както и всичко друго направено от човека старее и се руши с годините. Колко години ще изкара един покрив зависи от качеството на материалите, от които е направен, а също и от конфигурацията на дадената конструкция. Атмосферните условия са тези, които пряко влияят на покривите, така че колкото по-здрави са те, толкова по рядко ще се наложи да ги ремонтираме.

Не може да очакваме един покрив да изкара десетилетия, без да премине никакво техническо обслужване. Последното се изразява в почистване на улуците от смет, проверка на здравината на керемидите, оглед на комина, бордовете, обшивките на капандурите и така нататък. Всичко това са елементи от голяма важност за живота на покрива и за това не бива да ги пренебрегваме.

Големите покривни ремонти обикновено биват два вида. При първия се налага подмяна само на съществуващата покривна хидроизолация (керемиди), а при втория редом с хидроизолацията се сменя и носещата конструкция. Повикайте фирма, за да установи какви мерки трябва да се вземат във вашия случай.

Не трябва да оставяте покрива дълго време без ремонт, защото всяко забавяне може да коства сериозни проблеми с нахлуването на влага във вашия дом. Отделете пари и повикайте професионалисти, които ще се справят със ситуацията използвайки качествени материали и голям набор от инструменти.