• Subcribe to Our RSS Feed

четвъртък, 19 юни 2014 г.

Екологично чиста ли е PVC дограмата?

Много семейства, фирми и институции, разчитат на PVC дограма за прозорци и врати. За нея се знае, че е здрава и издръжлива на природни бедствия, пожари и вредна слънчева светлина. Стотици загрижени клиенти избират своите профили според, това дали са екологично чисти и това е напълно разбираемо, тъй като всеки толерира загрижеността за околната среда.

Повечето от съществуващите видове дограма подлежат на рециклиране, за което ще говорим в следващите няколко реда. Съвременните PVC профили могат да се рециклират, а отпадъците са по-малко от 1%. Дограмите от по-ниски класове, имат и по-ниски коефициенти на оползотворяване.

Модерните технологии позволиха на клиентите да използват и рециклирана PVC дограма, което е направо чудесна новина за голяма част от потребителите в България и по целия свят. Производителите на дограма се стремят да използват екологично чисти материали и пълни хигиенни стандарти, защото подлежат на щателна проверка от контролните органи.

Вредните примеси при качествените дограми са напълно изолирани, за да се защити природата. Помислено е и за противопожарните свойства на профилите, така че токсичността бива силно намалена. Естествено можете да проверите последните продукти на KMG, Aluplast и други световноизвестни марки.

Обединявайки се под мотото „да съхраним природата чиста“ производителите на дограма държат на екологията повече от всякога. Можем само да адмирираме големите имена в бизнеса за решението си да работят със стойностни материали, без токсичност и замърсители. Ние клиентите поощряваме подобен тип поведение на компаниите, както в сферата обзавеждане, така и във всяка друга. За нас планетата земя е ценна и ще я запазим чиста.
В заключение

Не пренебрегвайте красноречивия факт, че с смяна на дограмата, ще намалите енергийните си разходи поради извършване на добра топлоизолация. Повече по темата четете в блога на Мастер Пластик ООД, а аз ви пожелавам всичко най-хубаво до следващата ми публикация по темата.