• Subcribe to Our RSS Feed

сряда, 15 януари 2014 г.

Крепежни елементи - какво трябва да знаем

Когато стане дума за крепежни елементи, те трябва да са здрави, стабилни, и издръжливи. За да е така, те трябва да са произведени от висококачествени материали, по съвременни технологии, при спазване на всички технологични изисквания. Та нали именно от тях зависи здравината и целостта на конструкцията?!

На пръв поглед, всички болтове например, изглеждат еднакво. Това обаче съвсем не означава, че всички те са с еднакво качество. Естествено, всеки търси качествени неща, пък макар и тяхната цена да е по-висока. Но и цената, не винаги е гаранция за отлично качество. Сега ще попитате „Е, как тогава да разбера, кои крепежни елементи са качествени?”.

Сега ще Ви отговоря. Няма да Ви посочвам конкретна фирма, за да не е окаже, че й правя реклама, но ще Ви дам някои насоки, как сами да откриете такава.Всъщност, ако Ваш приятел е купувал от някъде крепежни елементи, и е доволен от тяхното качество, може да попитате него, от къде ги е взел. Ако пък не, може да получите такава информация от други места – например, от интернет. Вече сме казвали къде, как и какво точно да търсите, за да разберете дали дадена фирма за крепежни елементи заслужава да й се доверите.

Трябва да бъдете внимателни, когато избирате крепежни елементи, защото ако те не са достатъчно стабилни и издръжливи, това ще наруши стабилността и здравината на цялата конструкция, за която ще ги използвате.

Освен да са здрави, крепежните елементи трябва да са и подходящи за това, за което ще се използват. Например болтовете трябва да бъдат достатъчно дълги, и с подходяща дебелина, гайките и шайбите пък, трябва да са подходящи за избраните болтове и винтове, и т.н. Общо взето, всичко трябва да е добре съобразено и преценено. И макар да сме почти сигурни, че щом сте се захванали да правите нещо, Вие сте абсолютно наясно какви точно крепежни елементи ще са Ви нужни, ние решихме да обърнем внимание на тези неща, тъй като в бързината, се случва да пропуснете важни детайли.