• Subcribe to Our RSS Feed

петък, 13 декември 2013 г.

Ремонт на покрива

Появата на дори малки течове от покрива могат да доведат до значителни щети от вътрешната страна на къщата. Покривите, които не се ремонтират на време, дават възможност повече вода  да проникне с течение на времето , което означава, че последващата работа става по-трудна и в много случаи ремонта ще струва много повече пари. Най-честите проблеми, които можете да видите в резултат на повреден покрив, са оцветяване по стените и тавана в резултат на водата, която се стича. Ако не се вземат мерки навреме, мухълът се разпространява в помещенията, а дървената дограма или облицовка започват да гният и цялата конструкция става не само по-нелицеприятна, но и по-паянтова. Топлоизолацията става по-слаба и разходите за отопления растат. Едва ли има причина, която да ви накара да отлагате един такъв ремонт.

Както споменахме, лесно можете да разберете, че покривът пропуска вода, по оцветяването на стените и тавана. По-същият начин можете да установите и от къде точно идва теча. Ако има голяма дупка в покрива не е проблем да видите къде се крие източника на вода. В други ситуации е по-трудно да разберете от къде идва проблема. Можете да огледате всички възможни дупки по стените, комини, вентилация, около които има издайнически петна. Понякога източникът на нежелана вода в помещенията е самата водопроводна система. Най-доброто време да проверите източника на теч, е когато вали. За да не чакате дълго, можете просто да облеете покрива с вода на определени участъци и така да проверите къде точно се стича.

Често ремонта на покрив става лесно и не се изискват професионални умения. Плоските покриви, покрити с изолираща мембрана, понякога протичат в резултат на дупки, причинени от слънцето. Поправката става лесно, като просто подмените засегнатите участъци на покритието. Ако в крайна сметка не успеете сами да се справите с проблема, остава единствено да се свържете със специализирана фирма, която да ви помогне.