• Subcribe to Our RSS Feed

вторник, 16 юли 2019 г.

4 важни критерия за избор на крепежни елементи


крепежни елементи

Крепежните елементи имат широко приложение и са свързани на практика с всяка индустрия. Производителите сами решават, кои са най-подходящи за тях и кои ще отговорят на техния специфичен продукт. Ако направят грешен избор на крепежен елемент обаче продуктът, които изработват може да не се получи с желаното качество и това да доведе до намаляване на продажбите и до увеличаване на производствените разходи.

Правилният избор на крепежни елементи може и да ви се струва доста труден, но ние ще ви помогнем в това начинание, като ви насочим към четирите най-важни критерия, които трябва да имате предвид при търсенето им.

1. Критерий: Анализ на разходите
Някои производители решават, че могат да намалят от цената на крепежните елементи, тъй като пазарът е залят от тях. За съжаление тази стратегия може да ви изиграе лоша шега и значително да повиши разходите ви, ако се наложи да върнете закупените евтини крепежни елементи, поради факта, че не са подходящи за вашите условия. Чрез анализа на разходите вие със сигурност ще намерите подходящ продукт, който да отговаря на вашите условия и ще ви помогне да спестите пари в дългосрочен план.

2. Критерий: заложете на простия дизайн
Сложните дизайнерски изработки могат да бъдат чудесно решение за някои определени приложения, но имайте предвид, че цената, която ще заплатите за тях не е никак малка. Понякога един стандартен винт може да ви свърши работа също толкова добре, колкото и този с по-сложния дизайн.

3. Критерий: Помислете за крайния продукт
Преди да вземете решение кой точно крепежен елемент ви е необходим, помислете как ще се използва изработеният с тях продукт. Например: металните крепежни елементи са идеални за продукти, които ще се отварят често, докато по-евтините им алтернативи могат да бъдат използвани в продукти, които ще бъдат постоянно затворени.

4. Критерий: Изследвайте нови технологии
Не се ограничавайте само с традиционните видове крепежни елементи. Както всичко друго и тази индустрия се развива и производителите непрекъснато измислят все нови и нови видове начини за закрепване на продуктите и един от тези иновативни крепежни елементи може да е идеалното решение за вас.

Сега, когато се запознаете с тези 4 важни критерия, много по-лесно можете да се спрете на подходящи за вас видове крепежи.