• Subcribe to Our RSS Feed

неделя, 10 септември 2017 г.

Лесна ли е професията на интериорния дизайнер

интериорен дизайнер
Отстрани погледнато интериорният дизайнер има най-приятната и лесна професия

Преди да се обърнете към професионален вътрешен дизайнер, и да потърсите цени за интериорен дизайн, Вие също сте смятали, че може и сами да се справите. Много хора прибягват до този вариант по ред причини, но тези, които са сключили договор със специалист, са осъзнали истината.

Разликата е съществена и тя се улавя, едва когато си имаш работа с човек, който знае какво и кога се прави. Изглежда за повечето, погледнато отстрани, интериорният дизайнер се забавлява, отколкото да хвърля някакви усилия. Вярно е, че усетът да прилагаш балансирано различни концепции при обзавеждането си идва по рождение, не може да бъде получен с образованието, но въпреки това годините труд и опитът биват подценявани.

Кое му е трудното да станеш експерт по интериорен дизайн

Може би подходящата диплома Ви се струва достатъчна? Но нека поне да узнаете по-подробно, с какви ангажименти е длъжен да се справят интериорният дизайнер.  

Той прави анализ на пространството в даден имот, като разпределя съответните зони според функцията им. Тества в съзнанието си и с помощта на софтуер различните варианти на евентуалния изглед на помещенията. На следващ етап обсъжда детайлите с клиента си и се стига до завършен проект. Това е само началото обаче, а преди него процесът включва смятане, сложни формули, перфектна преценка и отхвърляне на множество идеи, преди да изкристализира окончателното решение.

Избира се стила на жилището, в зависимост от предпочитанията на собствениците и това, което е удачно.

Дизайнерът има задача да предаде насоки и на майсторите, които се занимават с осветлението, електричеството и водопроводната мрежа. Понякога се изисква да бъде привлечен за съвет и архитект.

Пристъпва се към обмисляне на декорацията, облицовката и оформлението на стени, тавани.

Отделя се специално внимание на разположението на необходимото обзавеждане. Ако е поел подобна отговорност, дори обикаля магазините, за да го закупи. Същото се отнася и до дребните елементи – текстил, пердета, цветни акценти. Всичко лежи на неговия гръб.

Често намесата му е важна и по отношение на останалите изпълнители, включени в проекта. Интериорният дизайнер трябва да следи и координира действията им, за да защити интереса на клиентите си.