• Subcribe to Our RSS Feed

понеделник, 16 септември 2013 г.

Строителство - създаване на цивилизация

Строителството на цивилизации
Още в дълбока древност хората са строили места, в които да живеят. Разбира се, тогава те са били от слама, кал и камъни, но ги е имало и още тогава те са се смятали за напредване на един народ.Има много доказателства за това, че строителството е било един от напредъците на обществото и колко точно сакрално е било за тях. Например египтяните със своите пирамиди, чиито структура и начин на строене не са ясни и до днес.

Друг пример са римляните, които са известни по цял свят със своите строежи и стремежите си да развиват цялата своя цивилизация. Същото можем да кажем и за елините, византийците, индианците и десетки други известни племена и народи. За всички тях, именно строежите, по колкото и примитивен начин да изглеждат за нас днес, са били в основата на развитието и разцвета. Именно чрез тях и чрез своите армии те са мерили силите си. С течение на времето, строителството се е превърнало в една от най-големите индустрии на Земята. Едно време, хората са строили сгради и къщи в някакви рамки, в които племето или народът са живели.

Днес, нещата са малко по-различни. Хората строят навсякъде. Построени са цели градове, в които хората да живеят, като в тях освен сгради, има и много други постройки като мостове, прелези, подлези и много други, които са не само полезни, но и помагат за добрия вид на местообитанието. Всъщност, всеки град е толкова по-известен и посещавани, колкото повече и по-екстравагантни и странни са строителните му “произведения”. Строителството създава цивилизацията!